werkwijze vertalen

Hoogwaardige kwaliteit en zorgvuldig werk voor de juiste vertaling

Het doel van De Juiste Vertaler is om te allen tijde een correcte, passende en verzorgde vertaling te leveren voor een goede prijs. Dat doen wij door een zorgvuldige en transparante werkwijze te hanteren bij het vertalen. Wanneer u het document dat vertaald moet worden aanlevert, sturen wij u binnen een uur de vrijblijvende offerte. Als u het daarmee eens bent, koppelen wij de juiste specialist aan het document. Zo garanderen wij de hoogwaardige kwaliteit van de vertaling. Hier stopt onze kwaliteitsgarantie echter niet. Zodra het document naar de doeltaal is vertaald, wordt de vertaling nagekeken door een proofreader die, net als de vertaler, een specialist is in de doeltaal én het onderwerp van de vertaling.

Als we een foutje tegenkomen in de bron hoort u dat ook van ons – zo bent u aan beide kanten verzekerd van de best mogelijke tekst. Elke opdracht wordt persoonlijk behandeld vanaf het moment van aanleveren van de brontekst en het versturen van de offerte tot het moment dat u de vertaling weer in handen heeft. Ook daarna horen we graag van u – bent u het ergens niet mee eens of wil u toch nog iets veranderen aan de bron? Dan gaan we gewoon weer voor u aan de slag.


Native Speakers

Iedere vertaling wordt gedaan door een specialist die de brontaal als moedertaal heeft en deze ook vloeiend spreekt.


Zorgvuldig

Voor elke opdracht wordt een specialistische vertaler én proofreader ingezet, om de kwaliteit van de vertaling te waarborgen.


Passend

Uw vertalingen worden op verzoek gelokaliseerd, zodat uw teksten pakkend zijn in elke taal.


Vertalers

Sinds onze oprichting in 2015 is ons team van vertalers enorm gegroeid. Hierdoor hebben wij specialisten in huis voor elke opdracht, zodat u altijd de juiste vertaler krijgt voor uw project. Onze werkwijze is zodanig dat onze specialisten altijd naar hun moedertaal vertalen. Daardoor sluit hun woordenschat en inzicht in de cultuur van de doeltaal altijd perfect aan bij uw wensen en behoeften. Om de kwaliteit te blijven waarborgen specialiseren wij ons voornamelijk in Europese talen.

Kwaliteit als doel

Bij De Juiste Vertaler vinden wij het erg belangrijk dat al onze vertalingen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Daarom worden alle documenten die onze specialisten vertalen altijd nog een keer doorgelopen door een proofreader. De proofreader heeft, net als de vertaler, een brede kennis met betrekking tot het onderwerp van de vertaling en spreekt ook altijd de taal als moedertaal. Het document wordt nogmaals zorgvuldig nagekeken op fouten en inconsistenties, zodat wij altijd met zekerheid de kwaliteit kunnen waarborgen.

CAT-tools en vertaalgeheugens

Voor alle vertalingen maken onze vertalers natuurlijk gebruik van de nieuwste technologie. Door gebruik te maken van specialistische vertaalsoftware (CAT-tools) behouden onze teams ook in grote documenten altijd het overzicht. Daarnaast zorgt de software ook voor consistente terminologie: zo garanderen wij dat ook grote documenten samenhangend zijn en de kwaliteit hoogwaardig blijft.

Naast consistente terminologie zorgen CAT-tools ook dat we gebruik kunnen maken van vertaalgeheugens. Daar wordt eerder vertaalde tekst veilig in opgeslagen voor gebruik bij volgende vertalingen. Met andere woorden, als u later een document aanlevert dat sterk lijkt op een voorgaande vertaling, dan kunt u een fikse korting verwachten voor identieke teksten.

Wij helpen u graag met uw vertalingen

Dagelijks helpen wij klanten hun internationale potentie te benutten. We denken met u mee en geven graag advies over de mogelijkheden. Interesse? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via info@dejuistevertaler.nl. Een van onze medewerkers helpt u dan graag verder!